diumenge, 7 de juny del 2009

Intel·ligència visual-espacial

La intel•ligència visual-espacial és l’habilitat per percebre de manera exacte el món visual-espacial i d’executar transformacions sobre aquestes percepcions. Es capaç de produir o decodificar información gràfica. Inclou la sensibilitat al color, la línia i l’espai, i la relació entre aquests elements. Inclou la capacitat de visualitzar i de representar de manera gràfica les idees visuals o espacials.
En el cas de les persones dretanes, l’hemisferi dret és el nucli més important del càlcul espacial, en el cas dels esquerrans, és l’hemisferi esquerre.

- Capacitats implicades
Pensar en tres dimensions; imaginación activa; fomar imatges mentals; orientación espacial i facilitat per les representacions gràfiques; reconeixement de les relacions entre els objectes situals en l’espai; percepción exacta de la realitat; aprendre per mitja de la vista i l’observació; interpretación de gràfics, taules, mapes i diagrames; dibuizar, pintar, construir i modelar; diferenciar les diferents perpectives d’un objecte.

- Perfil professional
Arquitectura, belles arts i pedagogia en art, arts plàctiques, comunicació audiovisual, multimedia, disseny graphic, educació artística, escultura, grabat, pintura, disseny d¡interiors, disseny de modes, disseny publicitari, fotografia…

- Personatges destacats
Pablo Picasso, Leonardo Da Vinci, Critóbal Colón, Coco Chanel, Sebastiao Salgado, Walt Disney…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada