divendres, 1 de maig del 2009

Biografia: HOWARD GARDNER

Nascut als Estats Units en 1943. És fill de refugiats de l'Alemanya nazi, és conegut en l'ambient de l'educació per la seva “Teoria de les intel·ligències múltiples”, basada en que cada persona té almenys vuit intel·ligències o vuit habilitats cognoscitivas. És al mateix temps , investigador de la Universitat de Harvard, després d'anys d'estudi ha posat en escac tot el sistema d'educació escolar en USA.
Howard Gardner, neuropsicólèg, és coodirector del “Projecto Zero” en l'Escola Superior d'Educació d'Harvard, on a més s'ocupa com professor d'educació i de psicologia. També és professor de Neurologia en la Facultat de Medicina d'Universitat de Boston.
En 1983 va presentar la seva teoria en el llibre “Frames of mind: the theory of multiple intelligences” i, en 1990, va ser el primer americà que va rebre el Premi d'Educació Grawmeyer de la Universitat de Louisville. En 1993 va publicar la seva gran obra “Les intel·ligències múltiples”; en 1997, “Ments extraordinàries”.
Fins a la data ha escrit quinze llibres: “Art, ment i cervell”; “La ment no escolaritzada”; “Educació artística i desenvolupament humà” i “La nova ciència de la ment”, són alguns dels títols, i a més ha escrit diverses centenes d'articles.
Al 1 d´Abril de 2004 Howard Gardner va impartir una conferència a Barcelona, coincidint amb la visita que va fer a l´Escola del Col·legi de Montserrat, de la qual remarcarem els punts més importants i començarem a desenvolupar el treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada