divendres, 22 de maig del 2009

Intel·ligència lingüístico-verbal

La intel•ligència lingüístico-verbal és aquella capacitat per utilitzar les paraules de manera afectiva, sigui escrit o oralment. Això inclou l’habilitat de manipular la sintaxis o els significats del llenguatge o els usos pràctics del llenguatge com la retòrica, la mnemònica, la explicació i el metallenguatge. Les bases d’aquesta intel•ligència es troben abans del naixement, quan es desenvolupa l’audició, i per això és important parlar, llegir i cantar al nen quan encara no ha nascut o quan és petit. Es desenvolupa a l’àrea del cervell anomenada “Brocca”, que es la responsable de la producció d’oracions gramaticals.

- Capacitats implicades
Escoltar i respondre a la paraula parlada; imita els sorolls i la manera de parla, de llegir i d’escriure d’altres persones; escoltar amb atenció, comprendre, interpretar i recordar el que s’ha dit; llegir eficaçment, comprendre-ho, sintetitzar-ho i explicar-ho; escriure eficaçment, comprendre les regles gramaticals, ortogràfiques i de
puntuació i utilitzar un vocabulari ampli; facilitat d’aprendre altre llengües; escoltar, parlar, escriure i llegir per recordar; comunicar, debatre, explicar i persuadir.

- Perfil professional
Literatura i lingüística, periodisme, ciències de la comunicació, dret, ciències politiques...

- Personatges destacats
José Ortega y Gasset, Rosalía de Castro, Ernest Hemingway, Winston Churchill, Gabriel Garcia Marquez...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada