divendres, 22 de maig del 2009

Intel·ligència corporal-cinestèsica

La intel•ligència corporal-cinestésica és aquella capacitat per utilitzar tot el cos per expressar idees i sentiments i la facilitat en l’ús de les pròpies mans per produir o transformar coses. Inclou habilitats físiques com la coordinació, l’equilibri, la força, la flexibilitat i la velocitat i capacitats autoperceptives, tàctils i la percepció de mesures i volums.
L’evolució dels moviments corporals especialitzats és molt important en l’espècie, i sobretot en la nostra, que aquesta adaptació s’estén a l’ús d’eines. El moviment corporal es desenvolupa amb claredat en els nens i és un llenguatge cultural universal.
El desenvolupament d’aquest tipus d’intel•ligència es troba al còrtex cerebral i cada hemisferi domina els moviments corporals del seu costat oposat.

- Capacitats implicades
Tocar, palpar i manipular allò que ha d’aprendre; desenvolupament de la coordinació i el sentit del ritme; millor aprenentatge per l’experiència directa i la participació; gaudir en experiències concretes de l’aprenentatge; demostra condicions per l’actuació, l’atletisme, la dansa, la costura, etc.

- Perfils professionals
Educació artística, arts escèniques, educació física, medicina (cirurgia), disseny de joies…

- Personatges destacats
Charles Chaplin, Victor Ullate, Katherine Hepburn, Bruce Lee, Michael Jordan…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada