divendres, 22 de maig del 2009

Intel·ligència lógico-matemàtica

La intel•ligència lógica-matemàtica és aquella capacitat d’utilitzar els números de manera efectiva i raonar adequadament a través de la inducció i la deducció. Inclou la sensibilitat als esquemes i relacions lògiques, les afirmacions i proposicions, les funcions i les abstraccions. Utilitzen tipus de processos com la categorització, la classificació, la inferència, la generalització, el càlcul i la demostració de la hipòtesis. Junta amb la intel•ligència lingüística forma la base principal del quocient intel•lectual de les persones.

- Capacitats implicades
Percebre els objectes i la seva funció en l’entorn; dominar conceptes de quantitat, temps i causa-efecte; utilitzar símbols abstractes per representar objectes i conceptes concrets; trobar solucions lògiques als problemes; percep models i relacions; planteja i posa a prova hipòtesis; utilitza habilitats matemàtiques; utilitza tecnologia per resoldre problemes; raonament inductiu i deductiu; pot resoldre càlculs complexos; utilitza el mètode científic.

- Perfil professional
Enginyeria de sistemes, enginyeria industrial, comptabilitat, economia, enginyeria química, enginyeria mecànica, enginyeria civil, matemàtica, física, ciències econòmiques…

- Personatges destacats
Pitágores, Albert Einstein, Marie Curie, Isaac Newton, Gari Kasparov…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada